Vesti iz Zentive

april 18, 2023    /    Vesti

Steffen Saltofle imenovan za generalnog izvršnog direktora Zentive

STEFFEN SALTOFTE IMENOVAN ZA GENERALNOG IZVRŠNOG DIREKTORA ZENTIVE

Zentiva sa zadovoljstvom objavljuje da je Steffen Saltofte imenovan za novog izvršnog direktora (CEO). Steffen će naslediti Nika Haggara koji prelazi u Savetodavni komitet Zentive kao neizvršni član. Steffen će otpočeti sa radom na poziciji izvršnog direktora od 2. maja 2023.

Steffen Saltofte se pridružuje iz kompanije Acino, gde je bio izvršni direktor od 2018. do 2022. godine. On poseduje bogato strateško i operativno iskustvo iz velikih multinacionalnih i brzorastućih kompanija i predvodiće dalji rast Zentive, iz sedišta u Pragu.

„Uzbuđen sam što se pridružujem Zentivi, kompaniji sa jakim iskustvom u poslovnom rastu i fokusu na klijente. Zajedno ćemo nastaviti ovu priču o rastu, donoseći visokokvalitetne i pristupačne lekove ljudima u Evropi i šire. Zdravlje i pristup lekovima su važniji nego ikad i u potpunosti sam posvećen Zentivinoj misiji.”, prokomentarisao je Steffen Saltofte.

Savetodavni komitet Zentive, akcionari i zaposleni žele da se zahvale Niku Hagaru za njegovo vođstvo tokom poslednje četiri godine. Nikova vizija, inspiracija i želja da se stvori evropska farmaceutska kompanija visokih performansi, koja se zasniva na vrednostima ravnopravnosti i održivosti, pomogla je da se Zentiva udvostruči u poslednje četiri godine. Nik će se pridružiti Zentivinom savetodavnom komitetu i uzbuđen je što će podržati budući razvoj kompanije kao neizvršni direktor.

Više od 100 miliona pacijenata ima poverenja u Zentivine proizvode koji im pomažu u poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja.

O Zentivi

Zentiva je proizvođač visokokvalitetnih i pristupačnih lekova koji služe pacijentijentima u Evropi i šire. Sa posvećenim timom od više od 4.800 ljudi i mrežom proizvodnih lokacija - uključujući vodeće lokacije u Pragu, Bukureštu i Anklešvaru - Zentiva nastoji da bude šampion brendiranih i generičkih lekova u Evropi kako bi bolje podržala svakodnevne zdravstvene potrebe ljudi.

Više nego ikad, ljudima je potreban bolji pristup visokokvalitetnim pristupačnim lekovima i zdravstvenoj zaštiti. Gradimo partnerstva sa lekarima, farmaceutima, veletrgovinama I regulatornim telima kako bismo obezbedili svakodnevna rešenja od kojih svi zavisimo.

Više informacija možete pronaći na www.zentiva.com.

Contact Details:

Liliana Reis
Communications & Media Relations
mobile : +351939393038
liliana.reis@zentiva.com