Održivost @Zentiva

U Zentivi nastojimo da obezbedimo visokokvalitetne i pristupačne lekove ljudima kojima su neophodni na teritoriji Evrope i šire, vodeći računa o održivosti procesa.
Naša strategija održivosti je zasnovana na rezultatima ESG (Environmental, Social, Governance) procene i oslanja se na tri stuba: naši ljudi, naši partneri i naša planeta.


 

3 stuba naše strategije održivosti:


Ljudi

Gradimo Zentivu kao odlično mesto za rad gde svako može da bude ono što jeste. Brinemo o našim ljudima, njihovim najmilijima i ljudima sa kojima sarađujemo. Komuniciramo transparentno i stvaramo vrednosti kao jedan tim.

 


 


Partneri

Gradimo održive odnose sa našim partnerima koji dele istu viziju kao i mi.


Planeta

Zentiva doprinosi zelenijoj planeti obavezujući se da će do 2030. godine svi procesi teći ugljenik-neutralno. To ćemo postići sveobuhvatnom klimatskom strategijom koja se fokusira na smanjenje emisije ugljenika, resurse iz obnovljivih izvora energije, smanjenje potrošnje vode, energije i otpada. Pomažemo planeti da ostane zdrava sadnjom drveća i ulaganjem u projekte biodiverziteta.

 


„U Zentivi, svako od nas je jedinstven, drugačiji, ali nas povezuje naša zajednička misija da pomognemo ljudima da žive dobro kroz razvoj i snabdevanje visokokvalitetnim lekovima po pristupačnim cenama. Verujem da ljudi i tema održivosti moraju ići ruku pod ruku da bi se stvari pokrenule. Sve počinje sa svakim od nas, promenom načina na koji živimo da bismo doprineli zdravijoj budućnosti.”
Ines Vindisch, šef odeljenja za ljudske resurse, komunikacije i održivost.

Izveštaj o održivosti 2021

Po prvi put otkrivamo našu strategiju i aktivnosti. Prvi Zentivin izveštaj o održivosti pruža pregled pristupa održivosti kompanije, prikazuje dostignuća u 2021. godini i  ambiciozne ciljeve za koje se tim obavezao kako bi bi napravio iskorak – kako za društvo, tako i našu planetu.

Pogledajte naš Izveštaj o održivosti i upoznajte ljude koji stoje iza naših aktivnosti.