Vesti iz Zentive

mart 21, 2023    /    Vesti

ZENTIVA SE OBAVEZALA DA ĆE DO 2030. ZASADITI 1 MILION DRVEĆA

Kompanija dodatno jača svoj doprinos zdravoj planeti kao deo strategije održivosti

Zentiva danas slavi Međunarodni dan šuma obavezujući se da će do 2030. posaditi milion stabala. Kao proizvođač visokokvalitetnih i pristupačnih lekova, svesni smo da Zentiva u svojim procesima proizvodnje emituje ugljen dioksid što utiče na životnu sredinu. Zbog toga je program održivosti važan deo poslovne strategije naše kompanije.

Nik Hagar, izvršni direktor Zentive: „Zentiva osigurava stabilno snabdevanje lekovima čime je stekla poverenje preko 100 miliona ljudi u Evropi i šire. Definisali smo sveobuhvatnu strategiju održivosti i formalno smo se obavezali da do 2030. godine naše poslovanje u opsegu 1 i 2 funkcioniše potpuno bez emitovanja ugljen dioksida. Povrh svega, nastavljamo da ulažemo u programe za poboljšanje naše efikasnosti pri upravljanju energijom, vodom i otpadom. Ponosan sam što su aktivnosti stvarne, a ne samo formalnost na papiru.

Zentivin put ka održivosti započeo je još 2019. sadnjom prvih stabala u Rumuniji. Od tada, kompanija je već zasadila više od 250.000 stabala u okviru svog programa pošumljavanja i ekološke kompenzacije. Formalizacija obaveze 1-Mio-Tree je još jedan razvojni korak.

Ines Vindisch, šef odeljenja za ljudske resurse, komunikacije i održivost: „Svi u našoj kompaniji su uključeni u program održivosti jer verujemo da je svaki pojedinačni korak i svaki pojedinačni doprinos bitan. Fokusiramo naše napore ne samo na programe efikasnosti, već i na biodiverzitet, podstičući prirodu da se oporavlja i obnavlja ekosistem. Planeta Zemlja je jedinstvena i želimo da utičemo da i buduće generacije tokom svojih života uživaju na Zemlji isto koliko i mi.

Zentiva je smanjila emisiju CO2 za 10% tokom 2022. godine nakon smanjenja od 16% u 2021. Važno je da sve kompanije rade na smanjenju svog uticaja na životnu sredinu i tim Zentive je ponosan na napredak koji ostvaruje. Dok se strategija održivosti kompanije oslanja na 3 stuba: Ljudi, Partneri i Planeta, Zentiva će postići cilj CO2 neutralnsoti, fokusirajući se na smanjenje emisije ugljenik dioksida, snabdevanje energijom iz obnovljivih izvora i povećanje efikasnosti u upravljanju energijom, vodom i otpadom.

Kliknite ovde da pročitate više informacija o održivosti u Zentivi.