Vesti iz Zentive

mart 24, 2021    /    Saopštenja za javnost

Zentiva ubrzava svoj ugljenik-neutralni program „PlanetZ“ sađenjem dodatnih 27.800 stabala na Madagaskaru i u Rumuniji

PRAG - 24. marta 2021: Povodom Međunarodnog dana šume, Zentiva je omogućila sađenje 27.800 stabala: 20.000 stabala je posađeno u Rumuniji u aprilu i 7.800 stabala na Madagaskaru. Ovaj korak je deo PlanetZ programa čiji je cilj da kontinuirano i pozitivno doprinosi našem okruženju. Zentiva je udružena sa nevladinim organizacijama Planet Urgence i Fondacijom za očuvanje Carpathia. Drveće je zasađeno u regionima Itasi i Analamanga (Madagaskar) i planinama Fagaras (Rumunija).

Pored smanjenja emisije ugljenika, ove dve inicijative će takođe obezbediti dodatne izvore prihoda za lokalne zajednice. Na Madagaskaru oporavak divljih stabala svile štiti biodiverzitet i poboljšava lokalnu ekonomiju. U Rumuniji se projekat obnavljanja područja pogođenih krčenjem šuma izvodi sa zaposlenima iz susednih lokaliteta.
Nick Haggar, izvršni direktor Zentiva, komentarisao je: „Tim Zentive od 4.500 saradnika veoma je posvećen PlanetZ programu održivosti. Naša ambicija je da posadimo 150 000 stabala kao deo našeg programa koji je ugljnnik-B53 neutralan. Svi delimo ovu divnu planetu i svi imamo odgovornost da se brinemo o njoj. Zentiva je već prebacila svoje evropske proizvodne operacije na obnovljive izvore energije pre godinu dana i nastavljamo da radimo na širokom spektru projekata zaštite životne sredine, socijalne zaštite i upravljanja. “
Inicijative se nadovezuju na prethodnu saradnju kompanije Zentiva PlanetZ u Rumuniji sa "Šumama bez granica" koja je omogućila sađenje 7.000 stabala u 2019. i 2020. godini, kao i na saradnju sa ANEFA-om u Portugaliji koja je rezultovala sa 4.500 zasađenih stabala.

O Zentivi

Zentiva je proizvođač visokokvalitetnih pristupačnih lekova koji služe pacijentima u Evropi i šire. Sa posvećenim timom od više od 4.500 ljudi i mrežom proizvodnih pogona - uključujući vodeće lokacije u Pragu i Bukureštu - Zentiva nastoji da bude prvak brendiranih generičkih lekova i OTC proizvoda u Evropi kako bi bolje podržala svakodnevne zdravstvene potrebe ljudi. Naša težnja u Zentivi je da zdravstvo treba da bude pravo, a ne privilegija. Ljudima je više nego ikad potreban bolji pristup visokokvalitetnim pristupačnim lekovima i zdravstvenoj zaštiti. Sarađujemo sa lekarima, farmaceutima, veletrgovinama, regulativom i vladama kako bismo pružili svakodnevna rešenja od kojih svi zavisimo.
Saznajte više o Zentivi na Zentiva.com.

Kontakt za medije:

Mounira Lemoui
Šef komunikacija
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovni 529/16, Dolni Mecholupi, 102 00 Prag 10
Tel: (+420) 727 873 159
E-pošta:
mounira.lemoui@zentiva.com