Vesti iz Zentive

april 9, 2021    /   

Zentiva nastavlja svoju ekspanziju u onkologiji lansiranjem Alymsys® (Bevacizumab) u 21 zemlji širom Evrope

PRAG - 9. aprila 2021: Zentiva i mAxience najavljuju svoju saradnju na pokretanju ALYMSYS® (bevacizumab) nakon njegovog evropskog odobrenja za marketing 26. marta. Odobrenje Evropske komisije zasnovano je na sveobuhvatnom kliničkom i naučnom paketu koji je pokazao biološku sličnost ALYMSYS®-a sa referentnim proizvodom originalnog lekara.
Nick Haggar, izvršni direktor kompanije Zentiva, izjavio je: „Ponosni smo što smo preduzeli dalji korak u rastu našeg portfolija onkoloških lekova, istovremeno ostvarujući našu ambiciju da povećamo pristup biološkim lekovima širom Evrope. Biološki lekovi igraju centralnu ulogu u borbi protiv raka, a naše partnerstvo sa mAxience predstavlja važnu prekretnicu u rastu Zentive i doprinosu javnom zdravlju širom Evrope. “
BIosimilar je biološki lek koji je veoma sličan referentnom medicinskom proizvodu u pogledu kvaliteta, sigurnosti i efikasnosti. Biosimilari mogu doprineti povećanju broja pacijenata koji dobijaju pristup biološkim tretmanima, istovremeno nudeći značajnu uštedu troškova za zdravstvene sisteme.
Zentiva će prodavati ALYMSYS® u 21 zemlji širom Evrope.

O Zentivi

Zentiva je proizvođač visokokvalitetnih pristupačnih lekova koji služe pacijentima u Evropi i šire. Sa posvećenim timom od više od 4.500 ljudi i mrežom proizvodnih pogona - uključujući vodeće lokacije u Pragu i Bukureštu - Zentiva nastoji da bude prvak brendiranih generičkih lekova i OTC proizvoda u Evropi kako bi bolje podržala svakodnevne zdravstvene potrebe ljudi. Naša težnja u Zentivi je da zdravstvo treba da bude pravo, a ne privilegija. Ljudima je više nego ikad potreban bolji pristup visokokvalitetnim pristupačnim lekovima i zdravstvenoj zaštiti. Sarađujemo sa lekarima, farmaceutima, veletrgovinama, regulativom i vladama kako bismo pružili svakodnevna rešenja od kojih svi zavisimo.
Saznajte više o Zentivi na Zentiva.com.

Kontakt za medije:

Mounira Lemoui
Šef komunikacija
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovni 529/16, Dolni Mecholupi, 102 00 Prag 10
Tel: (+420) 727 873 159
E-pošta:
mounira.lemoui@zentiva.com